17-годишно момче възпитавано с бой в дом в Плевен

OFFNews 27 юли 2015 в 12:15 2468 1

В Центъра за настаняване от семеен тип в Плевен 17-годишно момче е било заключвано в празна стая, връзвано и бито от служители. Това разказа пред News7 Иванка Славчева, бивш педагог в центъра.

Тя твърди, че е наблюдавала прояви на нехуманно отношение спрямо непълнолетни деца и липса на експертна медицинска помощ.

Славчева е е преминала обучение, а през февруари започнала да изпълнява същинските си задължения. Именно тогава центърът посрещнал първите си обитатели - шест деца и младоже от Берковица.

Първоначално грижите за децата вървели без проблеми, докато едно от тях не започнало да буйства и да напада педагозите, които се грижели за него. Те от своя страна, вместо да потърсят специализирана помощ, го заключили в отделна стая. Момчето викало и се опитвало да разбие вратата. "Успокоили" го с побой. Славчева изпратила сигнал до Агенция за закрила на децата, откъдето направили проверка на центъра. Тя установила, че има нарушения - пропуски във водената документация, неправилна оценка за действителните потребности на детето и др. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика