Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

15 шофьори загубиха номерата си на наводнен път (видео)

Александра Маркарян 02 юли 2013 в 13:48 4202 1

15 шофьори загубиха номерата на колите си на наводнен път в Русе
15 шофьори загубиха номерата на колите си на наводнен път в Русе

Повече от 15 шофьори в Русе нелепо загубиха номерата си, докато се опитваха да преминат през наводнен път в Русе.

Така е от години - при всеки проливен дъжд под този мост става истинско езеро. Шофьори решили да прекосят водите, но загубили номерата на колите си. 24 часа с подръчни материали в кал и тиня потърпевши практикуваха нов риболовен спорт, само че вместо риба – ловиха автомобилни номера. Насъбралата се вода вони на фекалии, но въпреки това хората с гребла и лопати се мъчеха да си върнат така необходимите табелки. В противен случай ще търпят солени глоби от КАТ.

Докато чакаха помощ някои от потърпевшите умуваха, че ще е по-лесно да си пререгистрират колите. Помощ не дойде, защото всички отводнителни помпи в Русе в същото време били заети с друго наводнено място. От общината обясниха, че тепърва ще се търсят съветите на геодезист и ще се прави предложение за проект за по-добро отичане на водата.

По-късно стана ясно, че находчиви русенци късно през нощта се гмуркали в тинята и извадили част от номерата. Намерените номера продали по 50 лева за всеки на собствениците. Те пък останали доволни, защото сделката била завидно по-добра, пред алтернативата – глоба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews