Жертвите на COVID-19 в света доближават 4 млн.

OFFNews 27 юни 2021 в 18:46 1013 0

Жертвите на пандемията от коронавирус по света приближават 4 милиона, въпреки че ваксинационната кампания намали броя на новите случаи в много от богатите държави. Редица страни от азиатско-тихоокеанския регион пък разшириха или възстановиха ограниченията за справяне с новите вълни на заразяване с COVID-19.

Основна загриженост предизвиква вариантът "Делта", който беше открит за пръв път в Индия. Регистриран е вече в 85 държави и засега е най-заразният от всички останали варианти, показват данни на СЗО, цитирана от БНР.

В голяма част от европейските държави и в Съединените щати отпадат много от ограниченията, тъй като ваксинационните програми дават плодове.

В Сидни над пет милиона души са подложени на двуседмичен локдаун от днес в опит да бъде овладяно огнището на щама. Ресторантите, баровете и кафенетата са затворени, а на хората е наредено да останат по домовете си.

Тайланд от утре налага ограничения на ресторанти, строителни обекти и събирания в столицата Банкок.

Премиерът на съседната Малайзия обяви, че националната карантина, която е в сила от месец, ще продължи.

Бангладеш също съобщи, че налага нов национален локдаун от утре, като офисите ще бъдат затворени за седмица и ще бъде разрешен само медицински транспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови