Жена със съмнение за коронавирус е хоспитализирана в русенска болница

OFFNews 25 февруари 2020 в 17:55 1776 0

Снимка Сергей Антонов

41-годишна жена е приета със съмнения за коронавирус в Инфекциозното отделение на болница „Канев“ в Русе. Тя е пристигнала днес по обед от Милано и сама е потърсила лекарска помощ, съобщи БНР.

Жената, която има кашлица и хрема, но няма температура, сама е потърсила лекарска помощ, тъй като в продължение на две седмици е пребивавала в Милано. Заедно с нея са пътували още две жени, които нямат оплаквания, но са поставени под карантина за 14 дни.

Според лекар от инфекциозното отделение жената е под наблюдение, лекуват я, а утре ще бъде готов резултатът от изследването, изпратено в София. "Пробата е от назофарингеален секрет, не е кръв, бърз тест“, уточни медикът и поясни, че в болницата са взети всички мерки за обезопасяване на персонала, останалите болни и изолация на евентуално заразените.

В Русе Регионалната здравна инспекция наблюдава още един случай на китайка, която се е върнала от родината си, здрава е, но е под домашно наблюдение от 13 февруари.

В късния следобед още двама души, завърнали се от Италия мъж и жена, са постъпили в Инфекциозното отделение на „Канев“, тъй като били притеснени от коронавируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови