Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Затвориха Витлеем за туристи, разследват 7 души за нарушаване на карантината

2241 са новите заразени с коронавирус за последното денонощие по данни на СЗО

OFFNews 06 март 2020 в 07:32 2335 0

Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет забрани достъпа до Витлеем заради разпространението на коронавируса. За това съобщи държавното радио KAN, цитирано от ТАСС.

Мерките са съгласувани с палестинските власти. Здравното министерство съобщи за 7 души от Витлеем, които са дали положителни проби. 

До момента в страната са открити 17 случая на COVID-19. Под домашна карантина са 50 хиляди души. Полицията разследва 7 случая на нарушаване на карантината, за което в страната е предвидена наказателна отговорност.

Вчера израелските власти разшириха списъка със страните, на чиито граждани се забранява влизането на територията на еврейската държава. Ограниченията засягат туристите от Австрия, Германия, Испания, Франция, Швейцария, Южна Корея, Япония, Тайланд, Сингапур, Хонконг, Макао, Сан Марино и Андора.

Япония

Властите в Япония предприемат мерки за забрана препродажбата на медицински маски. Дефицитът на тези предпазни средства засегна и здравните заведения. Пълната забрана ще влезе в сила в средата на март и нарушаването й ще бъде наказвано с глоба. 70% от тези изделия се доставят от Китай. Заради спирането на вноса много компания в Япония драстично увеличиха производството си.

Франция

Депутат и сътрудник от парламента на Франция бяха диагностицирани с коронавирус, за това съобщи радио France Info, цитирано от ТАСС.

До момента във Франция са открити 423 заразени, смъртните случаи през последното денонощие са 7. Засегнати са всички райони в континенталната част на страната.

Великобритания

Властите в страната съобщиха за първи смъртен случай от коронавирус, предаде Асошиайтед прес, цитирайки съобщение от графство Беркшир. 

Починалият е възрастен пациенти с придружаващи заболявания. Бил е хоспитализиран с други оплаквания, но взета за изследване проба е доказала коронавирус.

До момента заболелите в Кралството са 116, като през последните два дни броят на инфектираните се е удвоил.

Южна Корея

Заразените в страната се увеличиха с 518. До момента заболелите са 6 284.

По света

2241 са новите заразени с коронавирус за последното денонощие, съобщи СЗО. До момента в световен мащаб са потвърдени 95 333 случая. 143 от новооткритите са в Китай. Извън страната инфекцията е открита в 2098 души.

До момента болните извън страната, в която избухна епидемията, са 14 768. По данни на организацията през последните 24 часа в Китай са регистрирани 31 смъртни случая, а по света 53. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!