Все едно жена да е правила секс преди два дни и сега да си прави тест за бременност

OFFNews 14 октомври 2020 в 09:25 21948 11

Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност – той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано“, каза пред bTV доц. Атанас Мангъров.

Вчера водещият от БНТ Георги Любенов обяви, че е дал положителен тест за коронавирус и предупреди хората, с които е бил в контакт през последните дни, да вземат мерки. Сред контактните лица е и инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Според доц. Мангъров обаче няма смисъл хора без симптоматика да се изследват, защото „това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица“. Той заяви още, че ще се изследва, ако има симптоми или ако му наредят.

По думите на инфекциониста всеки човек в ежедневието си контактува със заразени без да подозира. Мангъров подкрепи решението си да не се тества и с това, че има пациенти, за които трябва да се грижи. Коментира и нарастващия брой заразени от последните дни:

„Тази информация не се представя правилно – колкото повече тестове се правят, толкова повече заразени се откриват. Истински болните хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

11

Egocentric Eccentric

15.10 2020 в 10:15

Истината е, че Мангъров и ко се възползваха от една очевидна истина, която беше ясна за всеки с половин мозък от ден първи - че първоначалната реакция беше свръх предпазлива и консервативна и в много медии традиционно се преекспонира за задържане на вниманието.

Но за всеки с цял мозък също е ясно, че по-добър ход нямаше и няма как на едно цяло общество с най-различни хора в него да му дадеш точно дозирано послание, колко е сериозно положението и точно какви мерки да вземе и да въведеш умерени мерки от ден първи при положение, че имаш нула информация, нула подготовка и нула разбиране и внимание от обществото. Или има още хора които твърдят, че на Шведите им се е получило?.

Тези опортюнисти веднага усетиха първата истина и стъпиха на нея да изградят цяла почти идеологическа платформа състояща се от колосални тъпоумщини и демагогия, на които дори Тръмп може да завиди, знаейки същевременно, че втората истина трудно ще се обясни, а и хората с цял мозък не са им в таргет групата.

5712

10

tough

15.10 2020 в 08:48

Доколкото така напоследък излизат резултати от проучвания, безсимптомните почти не заразяват, защото при тях вирусът е много слаб.

20696

9

Новак

15.10 2020 в 00:40

Истината е някъде по средата - крайностите винаги са вредни. Особено в ситуация като тази където неяснотите имдогадките са прекалено много.
Не съм сигурен, че е ясно кой е заразен, кой е болен и кой здрав с този вирус. Прекалено големи са грешките при тестовете.
Аз лично имах отрицателен тест и нямах симптоми - би следвало да не съм заразен. 3 дни по-късно се появиха симптоми и бях с положителен тест. Няма как заразата да съм я развил за 2 дни.
По отношение на заразяемостта - и при мен, и с лекари съм говорил - много често хора, които са били в близък контакт с болен не се заразяват.
По отношение на заболяването доц. Мангъров е краен - вирусът не е безобиден и води бързо до усложнения.
Но е прав по отношение на истеризирането и всяването на паника. Сигурен съм, че заболяването протича по-тежко при хората с лабилна психика, а с постоянното публикуване на информация за брой заразени, брой починали и т.н никак не е трудно човек да поддаде психически.



4164

8

Egocentric Eccentric

14.10 2020 в 21:12

@hristohh

Колега, единия минус е от мен, без да искам кликнах вместо плюс.

Айде откриваме пак сезона на коментиране под изцепките на "доцента" по всичкология.

Бях се зарадвал по едно време, че офнюз бяха спрели да отразяват малоумните разсъждения на този шарлатанин - жалко, че пак почнаха.

7014

7

Диди

14.10 2020 в 18:10

Разсъждения, водещи до излишни тревоги. Отнася се и за лицата от статията и за тези, които са в форума. Всеки е прав и в същото време недоказан, защото никой не знае реално как стои въпроса с заразата у нас. Възможно е заразените да са няколкократно повече от всякакви споменавани ежедневно числа. А фактът, че е много висок процентът на безсимптомните усложнява още повече реалната картина. Вероятно най-практично ще се окаже на тест да се подлагат само чустващите някои от симтомите, а не всеки да се проверява всяка седмица. В това отношение д-р Мангъров е на по-правилната позиция.

4006

6

Kongoto

14.10 2020 в 16:16

Брутализъм. Долно изказване. Айде стига.

3900

5

Billy111

14.10 2020 в 13:54

Като му слушам глупостите на Мангъров, започвам да си мисля, че е по-добре, че обикаля телевизиите, а не лекува хора.

3092

4

hristohh

14.10 2020 в 11:57

Сигурно те не знаят как да лекуват усложнения в белия дроб, а Мангъров всичко знае, от всичко разбира и само той.

За това ще повторя отново - Мангъров е социопат.

3092

3

hristohh

14.10 2020 в 11:56

@Новак

Не е въпрос дали си болен или не, а дали си зарАзен и съответно опасен за околните. Дали Мангъров знае как да се пази? ами ... Гордо се хвали, че 38 години не е слагал маска. Пък сума негови колеги от всякакви специалности, пряко свързани с темата - пулмолози (Костов и Симидчиев), вирусолози (Радка Аргирова), анестезиолог-реаниматори (Ненков, Таблов), лични лекари, епидемиолози потвърждават ползите от маските. Смисълът на PCR тестовете не е само диагностичен, но и епидемиологичен - да се установяват и отделят разпространителите. А разпространяването от безсимптомни и пресимптомни е известно и потвърдено, включително и от изброените по-горе.

Същият обяснява как лечението се състои от подаване на кислород и другите медикаменти били "под въпрос". Двама пулмолози подред излязоха и казаха, че недостигът на кислород е резултат от микросъсиреци в фините кръвоносни съдове, с които е свързана тъканта на белия дроб, поради което са необходими антикоагуланти.

20696

2

Новак

14.10 2020 в 11:08

Предполагам, че доц. Мангъров най-добре знае при какви симптоми да се тества и още повече как да работи, за да не заразява пациентите си. С многото публикации в научно-популярен стил изведнъж всички станахме големи познавачи на вирусите.
Със сигурност доцентът не е заразил Г. Любенов - много е кратко времето.
Системата с тестовете започва да се превръща в една формална схема за отчитане на дейност. Влизаш в тази система с един положителен тест и след това може със седмици да си здрав, но там да се водиш болен. От вчера пък има и обратната възможност - може да имаш симптоми, но със заповед на министъра след 2 седмици те водят здрав. Сега очаквам рязко да се увеличи процентът на оздравелите по административен път, което ще бъде отчетено в изказванията на Тиквун и васалите под него.