Вижте условията в COVID отделението във Враца (видео)

OFFNews 12 ноември 2020 в 15:39 10810 2

В трудни условия функционира отделението за пациенти с Ковид- 19 във врачанската болница и част от медицинския персонал е готов да напусне, съобщи ТВ Враца, като показа и снимки. В отделението се редуват два екипа от по един лекар и две сестри. Досега санитар не е имало, сега се обучава един, което означва, че медицинският екип поема и задължението на санитаря.

В отделението има счупени легла. Личните вещи на болните в интензивния сектор стоят на земята, защото върху шкафчетата стои апаратура, а ЕКГ апаратите се слагат на табуретка. В отделението няма отопление и на снимките, показани от телевизията се вижда, че стаите се отопляват с електрически печки.

Работещ в отделението разказва, че за последните 5 дни има 5 часа сън. Има хора, които работят с един защитен костюм 5 дни, а след това си го перат и дезинфекцират вкъщи.

При необходимост единственият лекар в отделението ходи и в тубдиспансер и интубираните пациенти остават без лекарско наблюдение

Директорът на здравното заведение Петър Керемедчиев отрече информацията пред телевизията и обясни, че условията не са като в хотел, но всичко необходимо за медицинския персонал и пациентите е осигурено.

Според него освен сега работещите в болницата няма други желаещи да работят в COVID отделението, а болницата не е получвала за отделението пари от май и всичко се финансира от собствени средства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!