Вижда се краят на пандемията. Зелените сертификати ще отпаднат до месец и половина

Добре е все пак хората да се ваксинират и да си поставят бустерна доза, препоръча проф. Тодор Кантарджиев

OFFNews 23 януари 2022 в 20:07 12550 0

Вървим към финала на пандемията от COVID-19. Мислим, че в края на пролетта случаите на заразени много ще намалеят. Дай Боже в България да имаме достатъчно обществен имунитет, за да сведем случаите до отделни огнища.

Това коментира микробиологът и консултант на Столичната община проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв. Той допълни, че Омикрон ще продължава да настъпва, децата са уязвими, но за момента локдаун не е необходим.

"Има и хубави новини. Една трета от ваксините, поставени вчера, са поставени в София. От последните 227 доказани случая на Омикрон пък само 7 души са в болница”, посочи професорът.

Той смята, че зелените сертификати скоро ще отпаднат - това вероятно ще се случи в рамките на месец и половина. Но е добре хората да се ваксинират и да си сложат бустерните дози, препоръча Кантарджиев.

По повод това, че името му се превърна в синоним на Национален щаб, коронавирус, пандемия експертът цитира Оскар Уайлд: "Хуморът е едно от нещата, които трябва да съпътства човек в трудностите на живота, защото и истината да кажеш, ако не ги разсмееш, ще те убият”.

Тодор Кантарджиев разказа, че още по времето на обучението си в университета е искал да работи в областта на инфекциите.

"Причината е, че това са голяма част от лечимите болести и към момента. При тях има надежда и нещо зависи от теб. Лошото е, че в нашата страна парите не са в лечимите болести, а в нелечимите. Не мисля обаче, че съм сбъркал с избора си”, посочи професорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови