Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания посрещна лятото с рок

OFFNews 27 юни 2023 в 18:21 630 0

Възстановителен център

Снимка Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

Възстановителен център

Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания „Свети Стилиян“ посрещна лятото с рок фест. На Еньовден в костинбродското село Опицвет се проведе първият „ОПИ РОК ФЕСТ“. Събитието, чиято цел бе да популяризира дейността на центъра получи подкрепа от Община Костинброд.

За доброто настроение на гостите се погрижиха две български рок банди – „BLACK ROSE“ и „Теди енд ДЪ Клепърс“.

Възстановителният център е създаден от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и е единственото място у нас и на Балканите, където децата и техните семейства имат възможност да изминат пътя до цялостното им оздравяване и да се възстановят след тежката битка с рака.

Центърът разполага с административна сграда със зали за занимания, професионална кухня и столова. Изградени са седем еднофамилни къщи за децата и семействата им, както и целогодишно функциониращ закрит басейн. В допълнение, на площ от 2 декара, е разположена и спортна площадка с многофункционално игрище, детски площадки с люлки и пързалки, както и малки зеленчукови градини, които позволяват на децата да се грижат за различни растения. Непосредствено до спортната площадка е разположена и къщичката на терапевтичното куче Рекси.

Центърът разполага със собствено помощно стопанство от 8 декара, в което се отглеждат различни плодове и зеленчуци, както и собствена овощна градина с близо 200 дръвчета.

По предварителни изчисления, сумата необходима за изграждането на соларните панели е около 350 хил. лева. За набавянето ѝ от организацията се надяват на подкрепа от държавата, от инвеститори или на средства, осигурени чрез оперативни програми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика