В тежко, но стабилно състояние са пострадалите сръбски деца в ''Пирогов''

OFFNews 17 август 2022 в 09:02 1515 0

д-р Валентин Димитров

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

д-р Валентин Димитров, директор на УМБАЛСМ "Пирогов"

В тежко, но стабилно състояние са двете пострадали деца от катастрофата на сръбския автобус, настанени за лечение в „Пирогов“, съобщи на брифинг изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров.

Вчера са били обработени раните на малките пациенти и те са прекарали сравнително спокойно нощта. На едното дете е извършена мекотъканна интервенция. Днес предстои да му бъдат направени изследвания, за да се постави по-окончателна диагноза.

На другото дете предстои операция за стабилизиране на счупванията в таза. Пациентите се намират в детска реанимация и ще излязат от нея, когато е необходимо, каза д-р Димитров.

Вчера директорът на „Пирогов“ е имал среща с временно управляващия посолството на Република Сърбия и близките на двете деца. Роднините са се срещнали с лекуващите лекари на децата и им е било обяснено точно какво е състоянието им.

Д-р Димитров посочи, че болницата е в постоянна връзка с Министерството на здравеопазването, откъдето информират колегите си в Сърбия.

Сръбският автобус катастрофира на 14 август, преобръщайки се на автомагистрала „Тракия“. Сред пострадалите са 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови