В Стара Загора обособиха болница за родилки с коронавирус

OFFNews 08 април 2021 в 15:54 873 0

Значително се е увеличил броят на родилките с коронавирус, както и тези с усложнения вследствие на вируса, през последните две седмици. Това налага разкриване на два сектора в АГ - клиника на болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора - един за родилки, позитивни на коронавирус, и един за родилки с усложнения от коронавирус, съобщи БНР.

В трети сектор на територията на областната болница ще бъдат приемани високорисковите родилки. Всички останали жени, при които бременността протича нормално и без усложнения, ще бъдат пренасочвани за прием в другите две лечебни заведения в града, в които може да се окаже родилна помощ, съобщи проф. Йовчо Йовчев, директор на здравното заведение.

В многопрофилната болница за активно лечение "Професор доктор Стоян Киркович" се приемат пациенти не само от Старозагорска област, но и от областите Сливен, Бургас и Ямбол. Затова и към момента броят на родилките, позитивни с Covid-19 и с усложнения, значително нарасна, каза професор Йовчев. Общо 182 пациенти с коронавирус са настанени в болницата, 25 са свободните легла за хоспитализиране на тежки случаи и с COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови