В Румъния направиха елха с празни флакони от ваксина

OFFNews 07 декември 2021 в 14:09 1118 0

Ваксинационният център в Двореца на децата в румънската столица Букурещ влезе в духа на зимните празници по необичаен начин - с коледна елха, направена от над 19 000 празни флакона ваксина срещу КОВИД-19, пише в. "Либертатя". Елхата от дози на ваксините Пфайзер/Бионтех и Модерна е висока три метра.

Това е първата "анти-COVID елха", посочиха властите на официалната страница във Фейсбук на ваксинационната кампания "РО Вакчинаре" (RO Vaccinare).

"Първата елха против COVID-19! Духът на празниците присъства и във ваксинационния център в Двореца на децата!", посочват представителите на кампанията.

Работата по елхата е отнела стотици часове. Използвани са над 19 000 флакона ваксина на Пфайзер/Бионтех и Модерна. За кутиите с подаръци в основата на елхата са използвани флакони на ваксината на "Джонсън и Джонсън".

Това е една различна елха, за здраве и живот, посочиха представителите на ваксинационната кампания. Заслугата е на персонала на ваксинационния център и на всички онези, които са избрали да се ваксинират срещу COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови