В Пловдив ще изграждат нов педиатричен и онкологичен комплекс

OFFNews 17 януари 2020 в 17:03 2196 0

Ръководството на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" представи пред Здравната комисия в НС проект за нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс, съобщиха от лечебното заведение.

В сградата ще бъдат преместени Клиниката по педиатрия заедно с Детско спешно отделение, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. 

В полза на проекта в края на 2018 г. стартира дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, която за една година събра 124 935 лв.

Клиниката разполага с интензивно отделение, отговаря на трето ниво на компетентност по педиатрия и всички педиатрични тесни специалности. Тя е най-голямата единна педиатрична клиника и единственото педиатрично лечебно заведение в Южна България с пълен набор специалности.

През миналата година в нея са хоспитализирани 6236 малки пациенти от 21 от всички 28 области на страната, като най-много са от Южен Централен район.

Дейността на клиниките по медицинска онкология и клинична хематология е свързана с Отделението по детска онкохематология на Клиниката по педиатрия и затова решението е те да се преместят заедно с нея в бъдещия лечебно-диагностичен комплекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!