В Гърция обмислят връщане на маските на закрито

OFFNews Последна промяна на 05 юли 2022 в 09:55 474 0

Гърция

Снимка Архив/Getty Images

С маски в магазините?

С настъпването на новия сезон на отпуските движението се засилва, както и активността на младите хора на възраст 18-24 години, а изглежда това са основните фактори за нарастването на новите случаи на COVID-19 в Гърция, коментира днес Националната организация за обществено здраве, цитирана от "Катимерини“ и БТА.

Председателят на организацията Теоклис Заутис и експертът по епидемиология и превантивна медицина Димитрис Параскевис представиха на извънреден брифинг в Атина данни, които показват, че броя на активните случаи в цялата страна в момента са между 150 000 и 200 000.

Параскевис отбеляза, че най-голямото увеличение на случаите има на островите в Йонийско и южните части на Егейско море, както и на Крит, но също и в Атина.

Експертите очакват настоящата вълна да достигне пика си до средата на месеца.

Приетите в болница пациенти и интубираните също са се увеличили през последните три седмици, казаха представителите на Националната организация за обществено здраве, допълвайки, че системата на общественото здравеопазване все още не е подложена на голям натиск.

Въпреки това обаче те посочиха, че експертната комисия, която съветва правителството, ще препоръча маските да станат задължителни отново във всички закрити обществени места като супермаркети и магазини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови