В Бургас ще строят детска болница

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2020 в 10:57 1322 2

Снимка Община Бургас

В Бургас започват проучвания за изграждане на Университетска детска болница и избор на подходящ терен.

Намерението беше обявено на пресконференция от кмета на града Димитър Николов при представянето на проектобюджета на общината за 2020 г.

10% е ръстът на средствата в здравеопазването. Приоритет ще бъде осигуряването на апаратура за комплексния онкологичен център - ПЕТ скенер и гама камера за брахитерапия. Друга цел е осигуряването на оптимални условия за диагностика, лечение и наблюдение на пациентите с тези заболявания.

Предвижда се реновиране на два диагностично-консултативни центъра и ремонт на педиатричните кабинети и чакалните в ДКЦ-та в града.

Ще бъде създадена програма "Специализации" за завършващи лекари и подкрепа на продължаващото обучение и специализация на професионалистите по здравни грижи.

Общината се ангажира и с периодични профилактични кампании на социално-значими заболявания във всички лечебни заведения в общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1943

2

OtSofia

09.01 2020 в 15:23

Браво на Бургазлии. Туткането продължава и във Варна, не само в София. Какво е общото между София и Варна? Националната детска многопрофилна болница и Варненската детска болница имат еднакви врагове.

2038

1

NelSun

08.01 2020 в 13:52

Браво на Бургас, докато в София спорят за сградата на детската болница, в Бургас вече ще са я построили.