Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Увеличават се заразените учители и ученици с COVID-19 в Сливенско

OFFNews 04 октомври 2021 в 16:57 810 0

Снимка Pixabay

Само за седмица с COVID-19 в Сливен са диагностицирани 42 деца и младежи на ученическа възраст и седем учители. Щабът призовава родителите да не пускат децата си на училище при проява на симптоми, предаде БТА.

Заболеваемостта в областта достигна 445.5 на 100 000 души в областта, съобщиха от Областния кризисен щаб, където днес е имало извънредно заседание заедно с Регионална здравна инспекция, Регионално управление на образованието, Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция "Социално подпомагане" и представители на общините.

Ако заболеваемостта в областта надхвърли 500 души на 100 000 души население, ще бъдат въведени допълнителни противоепидемични мерки.

Началникът на РУО Боян Аксаков е съобщил, че започва информационна кампания сред педагогическия и непедагогическия персонал за ползата от ваксините. По данни от училищата, ваксинирани са едва 32 процента от учителите в областта.

Сливенска област е на едно от първите места в България по заболеваемост и изостава по отношение на имунизациите, е заявила директорът на РЗИ д-р Петя Балулова.

През изминалата седмица са регистрирани 483 нови болни или с 46.4 процента повече в сравнение с предходния период. Сред новодиагностицираните има медицинска сестра и санитар. За сравнение, към 5 октомври 2020 г. новите болни в Сливенска област са били 32-ма души.

Общо 913 дози ваксини са приложени за седмица в областта. От началото на кампанията досега са поставени 50 634 дози, като 26 629 души са със завършен имунизационен статус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови