Увеличават капитала на пет държавни болници

OFFNews 20 декември 2023 в 16:56 1245 0

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

"Пирогов"

Правителството взе решение за увеличаване на капитала на пет държавни болници, съобщиха от пресцентъра на Кабинета.

С постановлението се отпускат 2 187 490 лв. за увеличаване на капитала на „УМБАЛСМ Н.И. Пирогов". С решението се дава съгласие за увеличаване на капитала на лечебното заведение с парична вноска. Увеличаването на капитала ще се извърши чрез издаване на до 2 187 490 броя нови поименни акции с номинална стойност един лев всяка. Средствата са за индексиране на цените по договори за преустройство, ремонтни дейности, подмяна на асансьори за клиниката по урология.

Александровска болница получава 3 450 000 лева. Средствата са за закупуване на нов апарат за Еднофотонна емисионна томография/компютърна томография SPECT/CT с приложение в педиатрията и онкологията. 

С 5 842 400 лв. се увеличава капитала на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ – Ямбол“ АД. Средствата са за индексиране на цената на договор за изграждането на новия болничен блок. 

Одобрено е увеличение на капитала и на две болници за рехабилитация „Специализирана болница за рехабилитация –ВИТА“ ЕООД, Велинград и Специализирана болница за рехабилитация „Света Богородица“ ЕООД, с. Нареченски бани

С 2 249 800 лв. се увеличава капиталът на Специализираната болница за рехабилитация "ВИТА“ за извършване на неотложни ремонтни дейности в двете лечебни бази на дружеството във Велинград и Поморие.

Други 500 000 лв. са предвидени за Специализираната болница за рехабилитация „Света Богородица“ Нареченски бани. Средствата ще се използват за извършване на ремонтни дейности в лечебната база.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика