Удари и ритници срещу хора с увреждания в Асеновград

OFFNews 02 юни 2023 в 12:47 1235 0

социален дом

Снимка Фейсбук

Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания, Асеновград

Шофьор на общински бус в Асеновград се е държал агресивно към хора с увреждания. За случая разказва разказа в социалните мрежи жена, която е станала свидетел на грубото отношение.

Здравейте! Не съм от Асеновград, но поисках да вляза в групата за да изразя възмущението си от случката на която днес станах свидетел. 
Днес по обяд паркирах зад болницата в близост до детския център за деца с увреждания. Още не бях излязла от колата, когато пред мен паркира бус на центъра, шофьорът слезе отвори вратите на буса и дечицата започнаха да слизат. Свали едно детенце в инвалидна количка и с един замах го засили към двора. Последното детенце-нисичко и явно със синдром на Даун се опита да помогне на шофьора да затвори вратата на буса, но явно не му се отдаваше. Тогава шофьорът вдигна крак и свирепо изрита момченцето. Надух клаксона, за да го спра да продължи деянието си, слязох от колата и го попитах защо го рита. Той се озъби и попита: " Ти видя ли, че го ритам?" Отговорих му, че видях, той отново попита дали съм видяла и тогава вкупом, в хор се обадиха невинните душички, които беше разтоварил и в един глас казаха: "Ритна го".
Съжалявам, че не реагирах навреме и не заснех шофьорът, но от служителка на центъра, която беше там разбрах, че ще има още един курс. Междувременно се свързах с директорката на центъра, която отсъстваше и която поясни, че техният шофьор отсъства в момента и това е шофьор на общината. Друга служителка каза, че този шофьор е известен с арогантното си и груба отношение към децата. Знаела, че е бивш полицай. Изчаках вторият курс на буса и го заснех, но този път шофьорът не слезе. РВ 2142НС
Бива ли така, питам. Та тези деца и без това са наказани от съдбата. Да биеш малко дете, което не може да се защити.
Оставям на Вас да прецените и на Бог да реши какво заслужава този човек!
Описала съм случая в официалната форма за сигнали на община Асеновград.

Директорката на Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания, която отказва да застане пред камерата на bTV, обяснява, че шофьорът е общински служител. 

Служителката, която е била на смяна, не е видяла шофьора да удря детето. То не е дете, а пълнолетно дете. Не е видяла да удря потребителя, чула е клаксон и крясъци. Центърът е за пълнолетни лица с умствена изостаналост. Те живеят при нас. Това е резидентска грижа. Нямат близки и роднини, които да се интересуват от тях и да ги посещават, казва Ваня Гераксиева.

От Община Асеновград уточняват, че е започнала проверка по случая. Договорът на шофьора на буса изтичал в края на юни.

Поискани са писмени обяснения от шофьора и от прекия му ръководител. След като се съберат и оценят исканите доказателства ще бъдат предприети съответните законови действия, предвидени в Кодекса на труда, поясняват от Общината.

До момента срещу шофьора не е имало сигнали, твърдят от социалния център.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови