Учредиха младежка секция към Столична лекарска колегия

OFFNews 16 май 2022 в 11:47 1147 0

Снимка Столична лекарска колегия

Над 130 млади лекари участваха в учредителното събрание на Младежка секция към Столичната лекарска колегия, провело се на 10 май 2022 г. На събитието присъства председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров и зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов, както и цялото ръководство на Столичната лекарска колегия.

„Изключително горд съм, че за първи път ще има такава секция от създаването на БЛС. Това е идея, която се роди между членовете на управителния съвет на Столичната колегия и млади лекари в София“, заяви председателят на УС на СЛК д-р Асен Меджидиев.

„Само сдружените хора могат да постигнат устойчив успех“ – обърна се към присъстващите в залата млади медици и главният секретар на СЛК проф. Любомир Алексиев. „Даваме шанс и заставаме зад младите лекари, вярвам, че заедно можем да постигнем повече. Да обърнем внимание на младите лекари е една от насоките, които управителният ни съвет е извел като свой приоритет“ допълни проф. Алексиев.

Столичната лекарска колегия наброява над 10 400 лекари или близо една трета от лекарите в България като над 2500 от тях са под 40-годишна възраст. Това по думите на д-р Меджидиев прави формирането на подобна организация изключително належащо:

„Идеята е младите лекари да се включат активно в управлението и работата на БЛС – с техните идеи и мотивация. Имат нашата подкрепа, моторът от идеи и цели са те. А целта на всеки млад лекар е да се обучава, да се квалифицира и да достига нови нива на компетентност – за целта е необходимо да имат качествени бази за обучение, екипи от лекари-специалисти, които да имат времето и възможността да ги квалифицират.“

Младите лекари избраха за свои ръководни органи председател, зам.-председател, секретар и управителен съвет, състоящ се от 8 члена. Присъстващите на учредителното събрание дискутираха и изведоха основни цели, мисия, визия и перспективи пред новосъздадената структура. Председател на секцията е д-р Диян Ганев, негов заместник - д-р Ивайло Богомилов, а секретар д-р Христина Христова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови