Учители от Ловеч и Добрич с коронавирус

OFFNews 17 септември 2020 в 14:10 2799 0

Учителка в ОУ "Проф. Димитър Димов" в Ловеч и преподавател от СУ „Димитър Талев“ в Добрич са дали положителна проба за COVID-19, съобщиха от местните здравни инспекции.

Преподавателката е класен ръководител на 2-ри клас, но не е имала контакт с децата, тъй като се е почувствала неразположена още на 14 септември и оттогава не е била в училището, поясни директорът на здравната инспекция в Ловеч д-р Анета Винева.

По думите й са установени седем контактни лица от персонала на училището - шест учители и един счетоводител. Незабавно са отстранени от работа. Те ще бъдат карантинирани за 14 дни и ще им бъдат взети проби за коронавирус.

Д-р Винева каза още, че ако от изследваните учители има с положителна проба, ще се карантинира класът, в който са преподавали.

На директора на училището е издадено предписание за отстраняване на контактните лица от персонала и стриктно спазване на хигиенния и противоепидемичен режим на работа в училището.

Заразената с коронавирус 56-годишна преподавателка е в домашна карантина и лечение. Контактните лица от семейството на територията на областта са двама, а още двама живеят във Велико Търново и са предадени на местното РЗИ за обхващане с карантина и изследване.

Към момента общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 66, активните случаи са 7, оздравелите са 57 лица, допълват от здравната инспекция.

Преподавателят от СУ „Димитър Талев“ в Добрич, дал положителна проба за коронавирусна инфекция, не е бил в контакт с ученици, потвърдиха от местната здравна инспекция. С коронавирус е и охранител от професионална гимназия в Тервел.

От Регионалното управление по образованието (РУО) информират, че са намерени заместници на заразените служители, няма промяна в учебния процес.

Двама ученици от Балчик и Добрич са поставени като контактни лица под карантина, информира началникът на РУО Жоро Тошков.

Той допълни, че всяка сутрин до 9.30 часа в управлението се получава пълна справка за заразените и карантинираните лица в сферата на образованието в областта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!