Quantcast

Тризнаци се родиха два пъти поред в рамките на две седмици в Токуда

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2018 в 12:03 1497 0

Тризнаци проплакаха два последователни пъти за две седмици в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, като втората тройка бебета се родиха след естествено спонтанно зачеване, съобщиха от болницата.

Екипите на Акушерство и гинекология и Неонатология с помощта на анестезиологичните специалисти на болницата посрещнаха бебетата, които все още са под наблюдение в неонатологичния интензивен сектор.

Първите тризнаци се родиха след многоплодна ин витро бременност и оперативно раждане в 29-а гестационна седмица. Новородените са с тегло между 700 г. и 1390 г. Втората тройка деца се появиха на бял свят след спонтанна бременност, което се случва изключително рядко. Те са с тегло при раждането по около 1 кг. И шестте бебета са момиченца. Състоянието им вече е стабилно, дишат самостоятелно и продължават да наддават на тегло.

Екипът на отделението по Акушерство и гинекология притежава богат опит при проследяване и раждане след рискови бременности, което в колаборация с високоспециализираните умения на специалистите по Неонатология има решаващо значение за добрия изход за майките и бебетата. 

За 6-те момиченца екипът на д-р Масларска полага няколкоседмични денонощни грижи с всички специализирани средства. Те ще останат под наблюдение, докато достигнат необходимото препоръчително тегло за своята възраст.