''Това не си го правил'': Стартира кръводарителска кампания за абитуриенти в Бургас

OFFNews 05 април 2023 в 12:14 571 0

кръводаряване

Снимка УМБАЛ Бургас

Кръводарителска кампания в УМБАЛ Бургас/архив

И тази година УМБАЛ Бургас отправя предизвикателство към абитуриентите да отбележат завършването с колективно кръводаряване. Инициативата се провежда за пета поредна година под мотото "Това не си го правил".

Кръводаряването е разрешено след навършване на пълнолетие, затова болницата провокира зрелостниците да започнат своя живот като възрастни с този благороден жест.

Вече има училища, които не пропускат нито едно издание на "Това не си го правил" - там кръводаряването от завършващите е традиция.

Първата гимназия, с която инициативата стартира тази година, е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас.

Абитуриенти от пет класа ще посетят сектора по кръводаряване утре, 6 април, четвъртък. За 10 април е планирана кръводарителската акция на Професионалната гимназия по туризъм, а през м. май - на Гимназията по механотехника.

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 г. Закуската и приемът на много течности преди кръводаряването са задължителни. Един дарител може да спаси живота на трима души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!