Тестове с лимит? РЗИ Благоевград връща хора за безплатен PCR

OFFNews 21 октомври 2020 в 10:31 2555 0

В Благоевград връщат хора за PCR тест заради изчерпване на направленията, съобщи bTV. Днес местната районна здравна инспекция не издава направления, тъй като вече има поставен лимит за безплатните изследвания за коронавирус.

До този момент инспекцията е издавала по 80-90 направления дневно, но от утре пределната бройка ще е 30.

Сред хората, които чакат да бъдат изследвани, има пациенти, които спешно се нуждаят от лечение в болница или трябва да пътуват, ученици, които втори ден не са на училище, защото не могат да удостоверят, че не са заразни. Те твърдят, че никой не им дава обяснение за ситуацията.

Издаването на направления ще бъде възстановено от утре, но при лимит от 30 тествания дневно, са обяснили от инспекцията. Тези, които не могат да чакат ще трябва да си платят изследването, което струва около 120 лв.

Област Благоевград е определена за "червена зона". По данни на Единния информационен портал новите случаи на коронавирус са 69, а до момента регистрираните заразени са 2846.

В опит да ограничат разпространението местните власти забраниха масовите събития на закрито в срок от 14 дни и засилиха контрола по спазването на мерките в района на пазара. 

След посещението на здравния министър и срещата му с Областния кризисен щаб беше решено да се увеличи с 10 броят на леглата за пациенти с COVID-19 в болницата в Гоце Делчев. При запълване на капацитета болните ще бъдат пренасочвани към лечебни заведения в Разлог и Благоевград.

Друго предложение бе студентите от Медицинския колеж в областния град да стажуват в местните болници, за да се преодолее дефицитът на медицински кадри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!