Терапия срещу стрес и астма: Какви са здравните ползи от морето

OFFNews 18 юли 2023 в 10:39 608 0

море

Снимка Pixabay

Ползите от морето

Още в древните времена хората са знаели, че морето има положителен ефект върху здравето. Ето четири причини защо трябва да се насладите на плуването в морето. Хипократ лекува много от пациентите си с къпане в богата на минерали вода. Съвременната наука потвърждава откритията му.

Има четири здравословни причини, поради които веднага трябва да отидете на плажа и да скочите в морето, пише БГНЕС.

Морската вода е пълна с витамини, соли, аминокиселини и микроорганизми, които действат като естествени антибиотици и помагат на тялото ви да се бори с вредните бактерии.

Чрез вдишването на морския въздух ще внесете в тялото отрицателно заредени йони, които също са важни за защитата на организма. Освен това чрез плуване ще разширите порите на кожата, което ще ускори изхвърлянето на токсините.

Докато плувате в морето, тялото ви стартира система за самолечение, намалявайки симптомите на заболявания като астма, артрит, бронхит и възпаления.

Увеличава циркулацията

Плуването значително допринася за качеството на кръвообращението, а по-топлата морска вода може ефективно да замести минералите, загубени поради стрес, лоша храна и външно замърсяване.

Балансира организма

Докато плувате в морето, тялото ви стартира система за самолечение, намалявайки симптомите на заболявания като астма, артрит, бронхит и възпаления.

Богатата на магнезий вода отпуска мускулите и влияе положително върху качеството на съня, което допринася за психическа стабилност и добро настроение.

Лекува кожата

Вече споменатият магнезий в морската вода помага за хидратацията и външния вид на кожата. Също така е ефективен за намаляване на зачервяванията и грубите повърхности на кожата, така че хората, които страдат от дерматологични проблеми, се препоръчва да прекарват възможно най-много време в морето. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика