Търсят се играчки за детските кътове на болниците в Провадия и Велинград

OFFNews 27 септември 2021 в 15:23 4146 0

Снимка Фондация "Ангели за България"

Българки от Великобритания обзавеждат детски кътове в педиатрични отделения у нас. 

Стела Иванова, Милена Тончева и Анелия Траянова живеят от години в Лондон. Трите дами се обединяват около идеята, убедени, че много сънародници в чужбина биха подпомогнали каузата. Така се ражда фондация "Ангели за България", чиито кампании подкрепят сънародници от всички краища на света.

Идеята за обзавеждане на детски кът в педиатричните отделения е възникнала от международния опит, който е доказал ползите за психичното и физическото здраве на децата, а целта е престоят на малките пациенти в болничните заведения да е по-приятен, казват авторите на проекта.

Детски кът в Кърджали

Уверени от плюсовете на такъв кът, дарителите на "Ангели за България" решават да подкрепят дългосрочната инициатива.

Проектът има за цел, закупуване на еднотипни мебели за детски кът и набиране на играчки – дарения, които отговарят на стандартите за деца под 3-годишна възраст с акцент върху безопасността и здравето на децата.

Основното обзавеждане се състои от: масичка, столчета, килимчета, шкафове с кутии за съхранение на играчки, детска готварска печка и мебели за кукла, писта, палатка, стикери за стени и украса. За играчки "Ангели за България" разчитат на свои дарители, като кампания за тяхното събиране се провежда всеки месец и се транспортират до България всеки месец. 

Детски кът в Трявна

Целта на Ангелите е да се изграждат два детски къта месечно. Стойността на даренията е от 1000 до 1300 лв. месечно. 

Досега българите във Великобритания са обзавели 18 детски къта в педиатричните отделения на държавните болници в Благоевград, Самоков, Дупница, Ихтиман, Велико Търново, Пазарджик, Разград, Трявна, Ловеч, Пловдив
Лом, Ямбол, Ст. Загора, Кърджали, Плевен, Петрич, Бургас и Исперих.

В момента се събират дарения за болниците във Велинград и Провадия. Как да подпомогнете каузата можете да прочетете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови