СЗО: Ползите от ваксината на Астра Зенека надвишават рисковете

OFFNews 17 март 2021 в 17:36 1918 0

Групата експерти на СЗО по безопасността на ваксините, обяви, че ползите от ваксината срещу COVID-19 на "Астра Зенека" надвишават рисковете и препоръчва ваксинирането да продължи, предаде БТА.

"Глобалният консултативен комитет на СЗО за безопасност на ваксините внимателно оценява най-новите налични данни за безопасността на ваксината на "Астра Зенека". След като този преглед приключи, организацията незабавно ще информира обществеността за своите констатации", се посочва в изявление само ден, след като експертите проведоха среща при закрити врати, съобщава Ройтерс.

Кейт О'Брайън, директор на Департамента по имунизация, ваксини и биологични продукти на СЗО, заяви, че комисията за безопасност на ваксините оценява дали нежелани събития, като тромбите, всъщност са свързани с ваксинацията.

"Не бива да тълкуваме прекомерно тези конкретни числа, излезли от опитите. Те са високоефективни ваксини, те са животоспасяващи ваксини, те са безопасни ваксини и трябва да продължим с тяхното използване", каза О'Брайън на пресконференцията на СЗО.

"Така че всеки, на когото се предлага ваксина, трябва да приема каквото се предлага от програмата и да се гарантира, че ваксините, които се произвеждат, се използват с максимално", добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови