Световни имена в пулмологията идват за 8 конгрес на дружеството по белодробни болести

OFFNews 11 октомври 2022 в 12:27 921 0

съсловна организация

Снимка БДББ

Българско дружество по белодробни болести

Световни имена в пулмологията идват на Осмия конгрес на Българското дружество по белодробни болести. Форумът ще се проведе от 13 до 16 октомври 2022 г. в курорта Златни пясъци, съобщиха от дружеството.

Най-високият форум на българските пулмолози ще обобщи техните научни постижения в областта на лечението на COVID и пост COVID синдром, ще разгледа и традиционно важни за общността теми като съвременните методи на лечение на туберкулоза и астма.

Изтъкнати представители на пулмологичната общност от Европа, САЩ и Канада приеха поканата на съсловната организация за участие във форума. Сред тях са изследователите проф. Майкъл Нидерман, проф. Маркос Рестрепо, проф. Луи Филип Буле, проф. Саломон (Сами) Суиса, проф. Алберто Папи (Alberto Papi), проф. Дейвид Джаксън (David Jackson), проф. Улрих Костабел (Ulrich Costabel).

Специален гост ще бъде и настоящият генерален секретар на Европейското респираторно дружество (мандат 2019-2022) Йоанна Хоростовска (Joanna Chorostowska), която беше впечатлена от дейността на българското дружество по време на честването на 110-годишнината от създаването му и продължава да се интересува живо от постиженията на българските пулмолози.

Подробности за Осмия конгрес на БДББ открийте в сайта и Фейсбук страницата на БДББ:



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика