Quantcast

Сутрешен секс за мъжко дълголетие препоръчват учените

Ефектът от него е съпоставим с утринната гимнастика, твърдят експертите

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2021 в 10:21 2339 0

Снимка Pixabay

Учени от Илинойския университет в Чикаго откриха връзка между дълголетието на мъжете и времето, когато правят секс, съобщава сайтът Пледжтаймс, цитиран от БТА.

Експертите са провели анкета сред 2600 мъже на възраст от 65 до 87 години и стигнали до извода, че тези от тях, които се отдавали на любовни ласки не по-малко от пет пъти месечно, го правели сутрин.

Оказало се, че 97 процента от почитателите на подранилите сексуални контакти били на възраст между 80 и 87 години. Физиолозите обясняват този феномен с обстоятелството, че сутрешният секс е по-полезен за общото здраве на мъжа.

Половото общуване предотвратява главобола, нормализира кръвното налягане, предпазва от неврози и сърдечносъдови заболявания.

Тези полезни свойства на секса са присъщи за всеки отрязък от денонощието, но сутрин те са още по-ефикасни. Ефектът им е съпоставим с ползата от сутрешната гимнастика. Докато вечерната физкултура може да бъде опасна за възрастните хора, предупреждават експертите.

Освен това при мъжете нивото на тестостерона е значително по-високо през сутрешните часове на деня. Но психолозите припомнят, че сексът в ранни доби е полезен единствено при пълноценен сън, когато силите на възрастните хора са напълно възстановени.