Студените ръце може да са симптом на заболяване

OFFNews 29 ноември 2022 в 09:15 927 0

ръце

Снимка Pixabay

Симптомът е предизвикан от ограничения приток на кръв към ръцете

Нормално е ръцете ви да са студени от време на време, особено когато навън е студено. Но когато това състояние зачести или когато има промяна в цвета на кожата, това може да е заболяване, което ограничава притока на кръв към ръцете, съобщава клиника в Кливланд.

Синдром на Рейно

Това е едно от най-честите заболявания, което засяга предимно артериите, които пренасят кръвта от сърцето към други части на тялото.

Анемия

При анемия човек има по-малко функционални и здрави червени кръвни клетки, което често води до дефицит на желязо. Ако тялото ни няма достатъчно желязо, ние нямаме достатъчно хемоглобин, така че е по-трудно кислородът да достигне до белите дробове и други части на тялото, което води до студени ръце.

Освен студени ръце, анемията при хората може да причини и умора, главоболие, световъртеж, задух и бледа кожа. В повечето случаи лесно се лекува с добавки с желязо.

Диабет

Лошото кръвообращение, както и стесняването на артериите, което често кара ръцете или краката ви да са студени, са също симптоми на диабет. Диабетът оставя големи последици върху кръвообращението ни, както и върху цялата нервна система, така че често е придружен от тези явления.

Ако имате студени ръце и усещане за повишена жажда, ядете много, но не наддавате на тегло и уринирате по-често, лекарите предупреждават, че непременно трябва да проверите нивото на кръвната си захар.

Хипотиреоидизъм

Изобщо не е необичайно да имате студени ръце, ако имате проблеми с щитовидната жлеза. Когато работата на щитовидната жлеза е нарушена, много телесни функции в тялото отслабват и могат да се появят симптоми като умора, запек, необяснимо наддаване на тегло и постоянно усещане за студ, включително студени ръце.

Хипотиреоидизмът е често срещан при жени и мъже над 50-годишна възраст, но често се среща и при по-млади хора, съобщава "Index.hr".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата