Столична община прехвърля на държавата имот за Националната детска болница

OFFNews 10 ноември 2022 в 12:26 1464 0

Фандъкова

Снимка БГНЕС/архив

Вносител на доклада за имота е кметът Фандъкова

Столична община прехвърля безвъзмездно на държавата на правото на собственост върху имот – частна общинска собственост, за изграждане на Национална многопрофилна болница за активно лечение на деца, реши СОС. 

Вносители на доклада са кметът на София Йорданка Фандъкова и на район "Овча купел" Ангел Стефанов. 

Имотът се намира в кв."Горна баня" и е с обща площ от 64 684 кв.м. Съгласно Закона за държавната собственост, когато за изграждането на национални обекти се засягат имоти - общинска собственост, те се прехвърлят безвъзмездно в собственост на държавата по реда на Закона за общинската собственост, е записано в доклада, публикуван на сайта на СОС.

Теренът, който е избран за построяването на националната детска болница, няма недостатъци, а има невероятни предимства пред почти всички терени, които разглеждахме в София, каза преди дни служебният министър на здравеопазването проф. Асен Меджидиев, припомня БТА. Решението за определяне на терена беше взето на 2 ноември на заседание на Министерския съвет.

В решението на служебния кабинет се посочва, че бъдещата Национална многопрофилна болница за активно лечение на деца придобива статут на обект с национално значение, което позволява да бъдат значително съкратени сроковете за провеждане на необходимите административни процедури, свързани с реализацията на проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови