Столична болница ще праща специализанти в Китай

OFFNews 02 юли 2024 в 15:36 556 0

проф. Димитров и Фан Хайнинг

Снимка PR Play

Проф. Цветомир Димитров и гостът му Фан Хайнинг

Първа УМБАЛ "Св. Йоан Кръстител” – София ще обменя специализанти със сродна болница от китайската провинция Цинхай. Това стана известно след посещението на китайската делегация в лечебното заведение.

Групата беше посрещната от изпълнителния директор проф. д-р Цветомир Димитров. Двете страни обсъдиха широк спектър от възможности за бъдещо сътрудничество.

Част от делегацията бе и Фан Хайнинг, президент на Университетската болница на провинция Цинхай, който отправи официална покана към проф. Димитров да посети лечебното заведение в Китай, за да се запознае на място с техните практики и иновации.

Двете страни обсъдиха и план за обмен на специализанти между лечебните заведения, с цел споделяне на знания и опит в различни медицински области. Една от сферите, в които Университетската болница на провинция Цинхай има вече внедрени добри практики, е лечението чрез помощта на изкуствен интелект, като се прилагат най-новите технологии и методики.

Специалистите от УПМБАЛ „Св. Йоан Кръстител” – София ще черпят опит от китайските си колеги и за развитие и внедряване на акупунктурни практики в лечебното заведение.

Срещата завърши с общо съгласие за продължаване на разговорите и бъдещото сътрудничество между двете болници. Очаква се тези инициативи да донесат значителни ползи както за медицинските специалисти от двете държави, така и за пациентите.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Европейското първенство