Специалист предупреждава: Гмуркането и водните пързалки могат да причинят сериозни травми

OFFNews 01 август 2019 в 12:30 1630 0

Гръбначният хирург Евън Дейвис от Университетската болница в Саутхемптън предупреди, че опасностите при спускане на
водна пързалка в аквапарк през лятото и гмуркането в непознати води, могат да доведат до сериозни последствия.

Доктор Дейвис се обърна към хората, които отиват на почивка, за да им напомни да погледнат потенциалните рискове, защото
„животът може да се промени за миг“. 

"Момент на желана тръпка може да доведе до големи наранявания и парализа, които често не могат да бъдат обратими”, каза хирургът Евън Дейвис пред BBC.

Наскоро той е оперирал пациент, който е счупил гръбнака си, гмуркайки се между скали в Хърватия. Друг мъж е прещипал прешлени на шията си на водна пързалка в Испания, а 23-годишният Дейвид Брифа е изгубил съзнание, след като се е ударил силно след спускане по водна пързалка в аквапарк "Акваландия" в Бенидорм на 8 юли. Той е тежко ранен при инцидента и може да остане парализиран завинаги.

„Това, което често изглежда като бърза и невинна тръпка, крие опасност за причиняване на значителни наранявания.”, заяви хирургът.

Евън Дейвис споменава, че е важно хората да осъзнават опасностите от гмуркането във вода на места, които не познават. Да се предпазват, защото понякога никаква операция не може да възстанови щетите причинени в "момент на лудост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови