Спад в разпространението на коронавируса отчете Китай

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2020 в 14:03 929 0

Китай oтчете най-ниския брой заразени с коронавирус за денонощие от края на януари до днес 12 февруари, съобщи Ройтерс.

Темпът на нарастване на броя на заразените с новия коронавирус в Китай през последната седмица е намалял с 48,2 процента, е заявил на брифинг днес представител на китайската държавна комисия по здравеопазването.

"Сегашната епидемологична ситуация остава много сериозна, но в резултат на предприетите мерки се появиха някои положителни тенденции. Темповете на увеличаване на броя на болните вълнообразно намаляват. Най-голямото увеличение на потвърдените случаи заразени за ден беше установено на 4 февруари и беше 3887. Към 11 февруари този показател спадна до 2015 нови случаи за ден", посочи представителят.

Той уточни, че максималното увеличение на предполагаеми случаи на заболяването в рамките на ден е било фиксирано на 5 февруари - 5328 души. Към 11 февруари то е спаднало до 3342 души.

Дялът на оздравелите от заболяването в Китай, предизвикано от новия коронавирус COVID-19, за две седмици е нараснал от 1,3 процента на 10,6 на сто, съобщава още китайският държавен представител.

Общо 4 740 пациенти, заразени с новия коронавирус, са били изписани от китайски болници до късно снощи, след като са оздравели, съобщи агенция Синхуа.

Само вчера са били изписани 744 души, 417 от тях в провинция Хубей, обяви националната комисия по здравеопазване в ежедневния си доклад. До края на вчерашния ден общо 1113 души са починали от болестта, а 44 653 потвърдени случаи са били регистрирани в 31 региона на равнище провинция.

По-рано Япония съобщи за 174 случая на заразени, което е най-голям брой извън Китай, предаде ДПА. Японското министерство на здравеопазването потвърди още 39 заразени на круизния кораб край пристанище Йокохама. Корабът "Даймънд принсес" с хиляди пътници на борда беше поставен под карантина преди седмица. Тези, при които заразата е била потвърдена, са транспортирани в болница. Японското здравно ведомство каза още, че карантинен служител също се е заразил с коронавируса.