Шефът на СЗО: Ако ефективно потискаме вируса, можем спокойно да отворим обществата

OFFNews Последна промяна на 10 август 2020 в 16:26 1323 0

Снимка Архив

"Моето послание е кристално ясно: потискайте, потискайте, потискайте вируса. Ако ефективно потискаме вируса, можем спокойно да отворим обществата”, това каза по време на виртуална пресконференция на СЗО, ген. секретар на организацията Тедрос Гебрейесус, цитиран от БГНЕС.

По думите му никога не е късно да се предприемат действия за потушаване на кризата с COVID-19, която обхвана планетата.

"Тази седмица ще достигнем 20 милиона регистрирани случаи COVID-19 и 750 000 смъртни случаи", каза шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус по време на виртуална пресконференция.

„Зад тази статистика се крият голяма болка и страдание. Всеки загубен живот има значение. Знам, че много от вас скърбят и че това е труден момент за света. Но искам да бъда ясен: има наченки на надеждата и никога не е късно да се обърне процесът”, допълни той. Гебрейесус даде примери за държави, които успешно действат за овладяване разпространението на вируса, имайки предвид Нова Зеландия и Руанда.

Директорът на Световната здравна организация похвали Великобритания и Франция за предприемането на мерки за справяне с новия ръст на заразата, като блокиране на районите около огнища в Северна Англия и налагането на задължителното носене на маски в оживените открити пространства в Париж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови