Създават Национален съвет по психично здраве

OFFNews 06 юли 2022 в 16:12 466 0

здравно министерство

Снимка OFFNews

Министерство на здравеопазването

Министерският съвет прие Постановление за създаване на Национален съвет по психично здраве, съобщиха от правителствената пресслужба.

Националният съвет по психично здраве ще координира, сътрудничи и консултира при изпълнението и мониторинга на Националната стратегия за психично здраве 2021-2030 г.

Съставът на Националния съвет включва: председател - представител на Министерството на здравеопазването и членове - по един представител на министерствата на труда и социалната политика, на образованието и науката, на регионалното развитие и благоустройството и на правосъдието, на Националната здравноосигурителна каса, Националния център по обществено здраве и анализи, Българския лекарски съюз, на медицинските университети в София, Пловдив, Варна и Плевен, на Медицинския факултет на Тракийски университет - Стара Загора, Българската психиатрична асоциация и на представителните организации за защита правата на пациентите.

С постановлението се гарантира установяването и функционирането на ефективен механизъм за цялостна координация на изпълнението на националната политика по въпросите на психичното здраве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови