Съдят анестезиолог за починала родилка в Плевен

OFFNews 24 септември 2021 в 10:53 3153 1

Пред наказателен състав на Плевенския окръжен съд днес ще застане подсъдима, срещу която е повдигнато обвинение за причинена смърт на родилка и новородено. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на съда.

Трагичният случай е от 26 юли 2018 г. в Клиниката по акушерство и гинекология при Втора клинична база към университетската болница "Д-р Г. Странски" в Плевен.

Подсъдимата, в качеството си на анестезиолог, е обвинена от Окръжната прокуратура, че е причинила смъртта по непредпазливост. Според обвинителния акт, това се е случило "поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност".

Родилката е починала вследствие на остро разстройство на дихателната и сърдечно-съдовата дейност, причинена от продължителни опити за интубация, без опит за алтернативно осигуряване на дихателните пътища.

Новороденото е изгубило живота си, вследствие на остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, резултат от нарушенията при бременната жена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

1

dormycum

24.09 2021 в 11:05

...когато нещо зазлее,виновен е анестезиолога-това е принцип....да живеят хирурзи,акушери,гинеколози и вся остальная подофицерская сволоч....жалко за докторката,как се осигуряват алтернативни дихателни пътища за две -три минути,само Господ знае....жалко и за родилката и бебето...стават такива работи,в Америка казват "акцидент",болницата плаща и това е...тук го отнася доктора(почти винаги анестезиста).
 
X

Подкастът на OFFNews