Родиха се близнаци от ембриони, замразени преди 30 години

Досега това са най-дълго замразените ембриони, довели до живо раждане

OFFNews 22 ноември 2022 в 09:54 3060 1

близнаци

Снимка Скрийншот

близнаците Лидия и Тимъти Риджуей

Родиха се близнаци от ембриони, замразени преди 30 години. Досега това са най-дълго замразените ембриони, довели до живо раждане, предадоха световните агенции.

Според Националния център за донорство на ембриони в Ноксвил, Тенеси, близнаците Лидия и Тимъти Риджуей, родени в Орегон, са от най-отдавна замразените и трансплантирани ембриони довели до живо раждане.

Те са били замразени през април 1992 г. Ембрионите първоначално са били притежание на анонимна семейна двойка и съхранявани в лаборатория за плодовитост на Западния бряг до 2007 г., след което са дарени на Националния център за донорство на ембриони в Ноксвил, Тенеси. Те са получени чрез оплождане на яйцеклетки от 34-годишна донорка със сперматозоидите на съпруга.

Центърът за донорство в Ноксвил е религиозна организация с нестопанска цел, която съхранява дарени ембриони най-често когато двойка, използваща ин витро оплождане, има повече оплодени яйцеклетки отколкото са им необходими и тези, които са в повече, са дарявани.

Родителите на новородените близнаци Рейчъл и Филип Риджуей имат 4 други деца, които са заченати по естествен път и са на 8,6,3 и 2 години. Самите родители са били само на 3 и 5 години, когато новите им близнаци са били заченати с помощта на инвитро оплождане.

Рейчъл и Филип Риджуей

Възрастта на ембриона не би трябвало да се отразява на здравето на детето. По-важна е възрастта на жената, дарила яйцеклетката, смятат учените.

Проучванията показват, че 25-40% от трансплантираните замразени ембриони водят до живо раждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

Anne

22.11 2022 в 10:36

Защо да не продължи да съществува това страхотно ДНК, вижте ги какви са красавци родителите........EWWW