Решено: Затягат мерките в София

Учениците след 4 клас минават на ротационно обучение от понеделник

OFFNews 21 януари 2022 в 14:27 9184 1

Снимка Сергей Антонов

Нови противоепидемични мерки се въвеждат в София, тъй като градът вече е в етап 3 по заетост на интензивните легла. Това стана ясно на брифинг след заседанието на областния щаб.

На проведения онлайн брифинг с всички големи болници в София, СДВР, д-р Пенчев, след като анализирахме резултатите, областният щаб взе някои решения, които ще бъдат публикувани още днес. София-град от днес преминава в трети етап по заети интензивни легла. Част от мерките ще влязат в сила от 24 януари, други - от 0.00 часа на 27 януари, каза областният управител Иван Кючуков.

От 24 януари се въвежда следният режим на обучение за учениците: присъствено обучение за децата от 1 до 4 клас; учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас преминават в електронна среда; 7, 10 и 12 клас се обучават присъствено до 31 януари включително.

От 00.00 часа на 27 януари

Въвеждат се ограничения до 50% капацитет работна площ и брой лица в обектите и дейностите с обществено значение, заведенията за хранене и развлечение по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Въвежда се работно време до 22 ч. при спазване на мярката "зелен сертификат" за игралните зали, заведенията за хранене и развлечение.

Всички лечебни заведения в София на този етап имат свободни места и са готови да приемат както деца, така и възрастни. Има готовност и за разкриване на допълнителни места. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови