Разведените мъже страдат по-често от импотентност

OFFNews 18 ноември 2019 в 17:20 1663 0

Снимка Pixabay

Разведените мъже по-често страдат от импотентност. Причината е в незадоволителния сексуален живот и зависимостта им от порнографията. Твърдението е на известен лондонски психолог, цитиран от Дейли мейл.

Д-р Феликс Икономакис е известен експерт в областта на сексуалното здраве. Пред медията той заявява, че преживелите развод мъже по-често страдат от еректилна дисфункция, тъй като сексуалният им живот е незадоволителен, възможно е дори да отсъства напълно, ако се посветят на работата си.

Други вредни фактори при тази група според него са порнографията и алкохолът. Изказването му идва след като известната онлайн клиника Numan, специализирана в лечението на еректилната дисфункция и преждевременната еякулация, публикува данни, според които 80% от разведените мъже се сблъскват с тези проблеми.

Експертите на клиниката цитират изследване на Market Research Society с участието на 1 000 мъже, 120 от които били разведени. Те били попитани удовлетворяващ ли е сексуалният им живот. 80% от анкетираните признали, че страдат от импотентност.

Психологът Икономакис твърди, че основната причина за импотентност при самотните мъже е отсъствието на секс. В резултат, когато все пак в живота им се появи партньор, те се чувстват неуверени и сексът не им доставя удоволствие. Започват да избягват контактите, зациклят върху порнографията и проблемът им се задълбочава.

"Някои хора живеят в състояние на изключено либидо, тъй като няма причина да го активират в отсъствието на партньор", казва психологът. – "В практиката си съм срещал хора, които имат страх от храната или им липсва апетит, но когато проблемът им се разрешаваше, апетитът съществено нарастваше. Същият принцип работи и при мъжете с нарушения в либидото. Те са в състояние да странят от партньорите си заради страх от провал. Когато решим тези проблеми, импотентността изчезва, тъй като причината е психологическа, а не физиологична.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови