Проверяват Спешния център в Благоевград и плевенска болница за нарушения

OFFNews 26 февруари 2021 в 10:35 1023 0

Две проверки на здравни заведения назначи министър Ангелов по сигнали за нарушения, съобщиха от ведомството.

Центърът за спешна медицинска помощ - Благоевград ще бъде проверен заради сигнал от служители на филиала в Гоце Делчев за неизплатени допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за работа на първа линия в борбата с COVID-19.

Втората проверка, назначена от здравния министър, е по повод сигнал за отказана ваксинация на неосигурени граждани в частната болница "Св. Панталеймон", Плевен. Пред Нова телевизия завърнал се от чужбина мъж и негова приятелка разказаха, че са били върнати след записан час за имунизация, тъй като не са били здравноосигурени. От лечебното заведение са им поискали и здравните книжки, което не е условие за поставяне на ваксина.

Според първоначалните инструкции хората без здравни осигуровки можеха да бъдат ваксинирани в съответните районни здравни инспекции. След пускането на зелените коридори обаче това условие отпадна, тъй като на практика започна масовата ваксинация.

От Министерството на здравеопазването напомнят, че право на безплатна ваксина срещу COVID-19 има всеки български гражданин, без значение от здравноосигурителния му статус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews