Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Проф. Момеков: Зеленият сертификат трябва да се спазва като шериат

Като пуснем учениците, трябва да затягаме ограниченията на другите места, посочи математикът проф. Огнян Кунчев

OFFNews 23 ноември 2021 в 10:01 7319 4

"Вярваш или не вярваш, мерките трябва да се спазват. Води се война, а една част от популацията се държи като предатели спрямо нацията. Тези хора, по един или друг начин, трябва да бъдат убедени, че това не е ок. Зеленият сертификат трябва да се спазват като шериат."

Това заяви по Нова телевизия проф. Георги Момеков, председател на Българското дружество по фармация.

По думите му мерките ще бъдат още по-ефективни, ако хората проумеят че с мъдър поглед не можеш да сканираш QR код. 

"QR кодовете на много места просто се поглеждат и докато се правят така нещата, особена промяна няма да има. Без никакво съмнение зеленият сертификат не е рестрикция, а единствения начин животът да продължи в тази ситуация. Локдаунът ще доведе до нарастване на страшни проблеми. За да не се стигне дотам, трябва да сме съвестни и даже ресторантьорският бизнес и хотелиерите трябва да са флагмани на ваксинацията и на този тип мерки. Темпът на ваксинация е неприемлив", категоричен бе проф. Момеков.

Той коментира и какъв би бил ефекта от лечението с моноклонални антитела и таблетки, които преминаха клинични изпитвания:

"Който говори за моноклонални тела и хапчета има сериозни проблеми с математиката. Цената на моноклоналните антитела е такава, че вие можете да ваксинирате 100 човека с цената на един такъв курс. Освен това при ваксинация тялото ви бълва подобни високоефективни антитела. Антителата и хапчетата ще лекуват високорисковите хора, които не могат да се ваксинират или не изграждат имунитет, защото цената на един курс е изключително висока", подчерта фармакологът.

Математикът проф. Огнян Кунчев коментира хода на заболеваемостта. По думите му кривата на разпространение се е пречупила 10 дни след въвеждането на зелените сертификати на 21 октомври.

По думите му контактните точки са училища, затворени пространства, заведения. 

"Като пуснем учениците, трябва да затягаме ограниченията по другите места, както и да има по-строг контрол на зеления сертификат", коментира той.

"Утре ще умрат около 130 души, базирано на средната дневна смъртност. Това е война", каза той.

Според него има свръхсмъртност с 2000 души, по данни на НСИ, като 900 от тях не се знае от какво са починали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8959

4

Станчо Панса

23.11 2021 в 13:51

Ваксините НЕ предпазват от заразяване. Ваксините облекчават симптомите. А това води до непрекъснат обмен на вируса от хора, които си мислят, че са защитени.

1331

2

ваксиниран

23.11 2021 в 12:09

Неваксинираните и непреболедували са повече от неваксинираните преболедували. Тях никой не ги дискриминира - обратно, и ние ваксинираните страдаме от пълните болници.

Отказващите да се ваксинират са егоисти и социопати. Свободни да заразяват, свободни да задръстват болници, свободни да умират.