Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Проф. Балтов: Ще препоръчам на НОЩ маските в офисите да станат задължителни

OFFNews 12 октомври 2020 в 09:11 4358 0

Снимка Архив

Във всички закрити помещения задължително трябва да се ходи с маска – независимо дали става въпрос за офис, магазин или болница. Ще препоръчам на НОЩ да се въведе задължително носене на маски в офисите. Това каза по bTV директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов.

„Ние сме прекалено свободолюбиви и когато нещо не ни харесва – решаваме, че то ни пречи, каза той и допълни, че ако всички носеха маска на закрито, цифрите в момента щяха да са наполовина по-малко.

Според него има огромна съпротива, над 50% от хората нямат никакво желание да спазват мерките и смятат, че коронавирусът е конспиративна теория.

По думите му ръстът на новозаразените с COVID-19 у нас през последните дни се дължи на неспазване на мерките, макар че здравните власти непрекъснато изтъкват ползата от носенето на маска от шест месеца насам.

През лятото всички бяхме на открито, това е оказало влияние. В момента, в който социалната комуникация започна да става на закрито – веднага се вдигна процентът, заяви проф. Балтов.

Той прогнозира, че ако броят на положителните случаи продължава да расте, страната ни ще влезе в „червената зона“, което означава, че Европа ще въведе допълнителни рестрикции за нас.

Директорът на "Пирогов" увери, че за момента няма опасност от колапс на здравната система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови