Пренаписват Плана за възстановяване в частта му за е-здравеопазване

OFFNews 20 май 2021 в 16:41 1062 0

Планът за възстановяване ще бъде коригиран в посока електронно здравеопазване, дигитализация и внедряване на нови технология. Това стана ясно от срещата на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров с посланика на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа.

Поводът за срещата е пристигането на дарение от Офиса за военно сътрудничество за Националния център по заразни и паразитни болести. Дарението се състои в консумативи за извършване на PCR тестове.

Кацаров запозна посланик Мустафа с приоритетите си като министър на здравеопазването. Той подчерта, че вниманието му ще бъде насочено към увеличаване на обхвата на ваксинация в страната като целта е приоритетно да бъдат ваксинирани най-застрашените граждани - лицата над 60 години.

Средната възраст на починалите с коронавирус българи е 72 години, стана ясно от думите на д-р Кацаров.

Той каза още, че Министерство на здравеопазването е създало организация за имунизиране на трудноподвижните лица и живеещите в труднодостъпни райони.

В заключение, министърът и посланик Мустафа изразиха надежда за задълбочаване на сътрудничеството в областта на превенцията и контрола на заболяванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!