Повечето зелени коридори са затворени, недоволство сред джипитата в Пловдив (обновена)

Янка Петкова 02 март 2021 в 08:01 1795 0

Снимка Pixabay

Повечето зелени коридори в столицата днес няма да работят. Във ВМА, УМБАЛ "Св. Анна" и УМБАЛ "Св. Иван Рилски" количествата ваксини са изчерпани, показва проверката на OFFNews.

В "Пирогов" днес се имунизират само членовете на Секционни избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави втора доза ваксина. Поради изчерпване на количествата свободният достъп до имунизационните пунктове се прекратява. Той ще бъде възобновен при доставка на нови количества. През вчерашния ден са  ваксинирани 550 души.

Къде все още има възможност да се ваксинирате

Останали количества ваксини има във ваксинационния кабинет на УМБАЛ "Александровска". Той се намира пред бариерата на лечебното заведение и работи от 8,30 до 17,30 до изчерпване на наличните дози.

Днес мобилен екип на УМБАЛ "Св. Анна" е в село Габер(Софийска област) за ваксинации на желаещите.

В Пловдив пореден ден има проблем с имунизациите при личните лекари. Вчера им беше раздаден по 1 флакон от ваксината на AstraZeneca, който включва 10 дози, въпреки че доставката беше от 4700 дози. Пред bTV местен общопрактикуващ лекар разказа, че има много чакащи и е успяла да постави ваксини на 10 души, въпреки че 100 души от пациентската ѝ листа са пожелали да се имунизират. 

Заради неравномерното снабдяване от Сдружението на общопрактикуващите лекари настояват за ново разпределение на количествата ваксини между личните лекари и имунизационните пунктове. Те подготвят писмо с препоръки до Министерството на здравеопазването.

Вчера в страната пристигнаха 21 060 дози от Pfizer/BioNTech. Ваксините от тази партида трябваше да бъдат доставени до регионалните здравни инспекции в София, Кюстендил, Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково, Ямбол, Бургас, Плевен, Русе, Силистра, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Шумен и Варна. Количествата са предназначени за имунизации на желаещите от стартиралите фази.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови