Пострадалите машинисти в Горна Оряховица са в стабилно състояние

OFFNews 26 юни 2017 в 08:46 2331 0

Пострадалите машинисти в Горна Оряховица са в стабилно състояние

Двамата машинисти, които пострадаха при инцидент в Горна Оряховица и бяха откарани в "Пирогов", са в стабилно състояние.

От болничното заведение съобщиха, че двамата имат между 10-15% изгаряне, засегягащо предимно главата и горните крайници, инхалирали са пушечни газове. Пациентите има т.нар. тъпи наранявания по тялото, без счупвания и увреди на паренхимни органи. След преценка на лекарите от Клиниката по изгаряне, ще им бъдат направени операции.

През почивните дни спешните екипи на университетската болница са оказали помощ на 2 деца, които пострадаха при катастрофа на автомагистрала "Хемус". 7-годишното момиче и 14-годишният ѝ брат останаха в неврохирургията на "Пирогов" заради комоцио, а майка им е с тях като придружител. Нощта е преминала спокойно и днес предстои да им бъдат направени високоспециализирани изследвания за доуточняване на състоянието им.

През тези спешния детски травматологичен кабинет за тези 3 дни са преминали 200 деца, а 6 се налага да останат за лечение в болницата. Сред тях има и няколко със счупвания, резултат от игра на батут. Помощ в Спешното на болницата са потърсили над 1950, от които над 290 са останали за лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови