Поредни COVID рекорди по света

OFFNews 11 октомври 2020 в 15:00 1785 0

Продължава тенденцията към ръст на заразените по света. Чехия регистрира 4635 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, предаде ТАСС, като се позова на чешкото здравно министерство.

Общият брой на заразените с коронавирус в Чехия, която има население от около 10,7 милиона души, е 114 005 души от началото на пандемията. През последните седем месеца от усложнения, предизвикани от коронавирусната инфекция, са починали 948 души. Оздравелите от коронавируса са 54 909.

Русия регистрира днес нов рекорден брой на заразявания с коронавирус за едно денонощие, предаде Ройтерс.

Руските власти регистрираха нови 13 634 случая на заразяване с вируса през последните 24 часа. Общият брой на заразените в Русия е вече 1 298 718.

През последното денонощие от коронавирус в Русия са починали 149 души. Общият брой на смъртните случаи е вече 22 597.

Русия, която е с население от около 145 милиона души, е на четвърто място в света по брой на заразените с коронавирус, отбелязва Ройтерс.

Нов рекорд на новорегистрираните случаи на коронавирус за едно денонощие беше отбелязан в Северна Македония в събота, предаде МИА. Според данните на министерството на здравеопазването, обявени в събота вечер, за 24 часа са установени 393 нови случая от общо 2464 извършени теста.

Гърция отчита лек спад на броя на новозаразените с COVID-19. За сметка на това обаче се увеличават хоспитализираните в тежко състояние. Вчера бяха установени 306 нови случая, от които 165 - в най-засегнатата област Атика. Масови проверки на властите показват много нарушения и неспазване на противоепидемичните мерки.

В Гърция пълна карантина дори не се обсъжда, заяви премиерът Мицотакис и специалистите от националния щаб за борба с коронавируса.

Област Атика продължава да е с най-голям брой на заразени. Над сто са вече болните в тази област в тежко състояние, които са на изкуствена белодробна вентилация, съобщават от министерството на здравеопазването на южната ни съседка.

Тотален контрол упражняват властите за спазване на предписаните мерки, отбелязва кореспондентът на БНР в Гърция. Само вчера при повече от 40 хиляди проверки в страната бяха наложени стотици глоби, предимно за това, че не се носят маски.

Проверките показват, че младите хора не се подчиняват на предписанията и продължават вечер да се събират на обществени места - площади и паркове. В Патра днес полицията се принуди да вземе мерки срещу събрали се стотици младежи в центъра на града.

Според актуалните данни в 25 области на Гърция намалява броят на заразените, но се увеличава в други райони. Самос е единственият остров без нито един случай след масово тестване на жителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови