Подобри се състоянието на двете родилки в пазарджишката болница

Диана Варникова 20 юни 2022 в 15:53 1300 0

Кръводаряване

Снимка Диана Варникова

Десислава Тодорова, кардиологична сестра и млада майка, която дари кръв за двете родилки

„Критичната ситуация с двете родилки в АГ-отделението в областната държавна болница в Пазарджик вече е овладяна. Двете жени от с. Алеко Константиново и село Варвара вече са добре и затова се прекратява спешната акция за безвъзмездно кръводаряване“, съобщи началникът на Отделението по трансфузионна хематология д-р Ваня Стоева.

Тя сърдечно благодари на всички граждани, изявили желание да дарят кръв и да помогнат. Сред тях бяха бившият депутат от ПП“ГЕРБ“ Десислава Тодорова и 27-годишната кардиологична медицинска сестра в частната МБАЛ “Хигия“ Анастасия Георгиева, която също се отзова на спешния призив за даряване на кръв от рядката кръвна група В отрицателна.

Тази сутрин младата майка посети Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик, за да дари кръв за втори път, съобщиха от здравното заведение.

„В момента съм в отпуск по майчинство, за да отглеждам малкото си момченце, което съвсем скоро ще навърши 2 годинки. Родих в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Знам какво е да си родилка и да имаш нужда от помощ, затова не се поколебах дали и аз да помогна, след като съм от същата кръвна група, каквото прочетох, че се търси. Тази кръвна група е много рядка и реших, че трябва да дойда да даря. Всички трябва да помагаме в такива случаи. Не бива да имаме страх и затова да не даряваме кръв. Дарявала съм кръв за първи път преди около година, нямах никакви проблеми след това. Още тогава взех решение да продължавам да съм доброволен кръводарител. Смятам, че кръводаряването е добра кауза и то не само, защото помагам на някой друг, а и за моя организъм“, обясни Анастасия.

Младата жена посъветва всички, които се страхуват да станат кръводарители, да мислят само за това, че правят нещо добро и да оставят своя страх на заден план.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews