По-малко, но по-сериозно пострадали по празниците приеха лекарите в "Пирогов"

offnews 26 декември 2016 в 17:26 3267 0

По-малко са пострадалите по Рождество в сравнение с миналата година. По-голям процент от пострадалите обаче са приети в "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение на пресконференция днес.

От началото на празничните дни през кабинетите на болницата за спешна помощ са преминали около 1400 пациенти. От тях малко повече от 200 души са приети за лечение.

По-голямата част от пострадалите са в травматологията и в хирургичните отделения. Пациентите с травми са главно възрастни хора, които са паднали и са получили фрактури. От приетите в хирургичните отделения повечето са с кръвотечение заради нарушена диета, наложена по медицински съображения.

Деветима са приети с инфаркт, което е рекор за "Пирогов" за тези дни от годината. От тях шестима са мъже и три са жени.

Натоварването с храна и алкохол, както и излизането от топло на студено са фактори, които провокират подобна реакция на организма, коментира д-р Иван Мартинов.

Лекарите предупреждават хората да внимават с използването на фойерверки и бомбички по Нова година, когато често пациентите им са с изгаряне заради неправилно боравене или с откъснати пръсти от бомбички.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови