Пловдивски лекари спасиха млад мъж с тежка мозъчна инфекция

OFFNews 23 март 2023 в 13:17 1080 0

ендоскопска операция

Снимка УМБАЛ "Св. Георги"

Интервенцията, извършена от проф. Карен Джамбазов

36-годишен мъж е спасен от тежка инфекция на мозъка със сложна хирургична манипулация, съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги", Пловдив.

Интервенцията е извършена от директора на университетската болница и ръководител на Катедрата по ушно-носно-гърлени болести на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Карен Джамбазов.

Случаят започва преди година, когато мъжът е намерен от близките си в неясно съзнание. При прегледите е установена тежка инфекция на мозъчните обвивки от бактериален произход. След излекуване в Клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ „ Свети Георги“, той е насочен за допълнителна диагностика в Клиника по УНГ болести. Мъжът е диагностициран от д-р Александрина Топалова-Шишманова, дм, която открива риноликворея- състояние на изтичане на гръбначно-мозъчна течност през носа.

Причината е тежка черепно-мозъчна травма, получена преди 8 години и довела до дълъг престой в интензивно отделение. Преди около 1 година, когато започва изтичане на водниста течност от лявата страна на носната кухина, посещава УНГ специалист. Лекуван е с медикаменти, но без никакъв ефект. За съжаление, състоянието е останало недиагностицирано до момента на настъпилото усложнение, коментираха от УНГ клиника.

Младият мъж вече е значително по-добре, без риск от усложнения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков