Пловдивски лекари отстраниха 7-килограмов тумор от яйчника на пациентка

OFFNews 12 юни 2022 в 21:36 1438 0

Снимка Pixabay

Лекари от Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив отстраниха огромен тумор от яйчника на 62-годишна жена, предаде БТА.

От лечебното заведение посочват, че образуванието е било с размери 55 см и тегло над 6,9 кг.

Преди около година пациентката забелязва физически промени в областта на корема. В началото не обръща достатъчно внимание на проблема, като го отдава на общо нарастване на своето тегло. След като са направени допълнителни изследвания, се установява, че става въпрос за бързорастящ тумор в областта на яйчника.

Тумори с подобни размери са рядко срещани, а отлагането на операцията усложнява още повече случая, тъй като образуванието продължава да нараства с бързи темпове, посочват от болницата.

Жената попада в Клиниката по акушерство и гинекология, където е оперирана. Тежката операция продължава близо 2 часа, като лекарите успяват успешно да премахнат тумора в пълния му обем. Екипът на клиниката, който извършва интервенцията, е в състав д-р Борис Керезиев, д-р Николета Парахулева-Рогачева, д-р Мина Рухини, д-р Тошко Каменов - анестезиолог, и Анна Политова - операционна акушерка.

Жената вече е изписана и възстановяването ѝ протича добре в домашни условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови